hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 5
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2011-01-14

Sokszor tizenöt évnyi munka és dollármilliók eredménye egy új hatóanyag. A siker azonban nem mindig garantált -tavaly három hatóanyagról is kiderült, hogy többet árt, mint használ - írja a HVG.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-10-03

Az Országos Gyógyszerészeti intézet azt ajánlja, az orvosok ne írjanak fel Avandia márkanevű készítményt betegeiknek. 

#3
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-09-24

Lekerülnek a gyógyszertárak polcairól Európában az Avandia, az Avandamet és az Avaglim nevű, cukorbetegségre alkalmazott gyógyszerek.

#4
Medical Tribune III. évf.19. szám
Medical Online
2005-09-01
Szemléletváltás a 2-es típusú diabétesz kezelésében A GlaxoSmithKline szeptember 17-én rendezte meg új orális antidiabetikuma, az Avandamet bevezető szimpóziumát. A hagyományos konferenciáktól eltérően a gyógyszervállalat ezúttal négy helyszínen – Budapesten, Debrecenben, Keszthelyen és Szegeden –, élő videókapcsolattal bonyolította le a rendezvényt. Budapest: a 2-es típusú diabétesz patomechanizmusa Elsőként Jermendy György professzor előadását hallhattuk a budapesti Matáv székházból. Mindenekelőtt felhívta a figyelmet, hogy a távközlés fejlődéséhez hasonlóan – utalva a helyszínek videóláncos összeköttetésére – az orvostársadalomnak is lépést kell tartania az új ismeretekkel, a 2-es típusú diabétesz korai intenzív kezelési formájával és az új antidiabetikus szerekkel, majd rámutatott a diabétesz prevalenciájának rohamos növekedésére. Olyan világméretű „járványról” van szó, ahol a betegek száma 2030-ra a becslések szerint eléri a 370 milliót.
#5
Medical Tribune III. évf.17. szám
Medical Online
2005-09-01
Új antidiabetikum-kombináció került forgalomba júniusban (Avandamet, GlaxoSmithKline), amely a metformin és a roziglitazon hatásmechanizmusát egyesíti. A két szer egymást kiegészítve, más-más támadásponton csökkenti a 2-es típusú diabétesz központi patofiziológiai elemét képező és egyben kardiovaszkuláris rizikófaktort jelentő inzulinrezisztenciát. Míg a metformin elsősorban a máj inzulinérzékenységét javítja és így csökkenti a máj glükózkibocsátását, a glitazon a zsírés harántcsíkolt izomszövet inzulinérzékenységét javítja, ezzel növeli a perifériás glükózfelvételt.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Megdöbbentő történet a sebészről aki saját vakbelét vette ki: az orosz doktor magára maradt az Antarktiszon, csak egy tükör, lámpa és egy kevés érzéstelenítés volt segítségére.

A K-Monitor és román partnerszervezete, a Funky Citizens tavaly májusban kezdte vizsgálni a szülészeti hálapénz jelenségét Magyarországon és Romániában.