hirdetés
hirdetés
2021. július. 31., szombat - Oszkár.
hirdetés

A hepatitiszes betegek diszkriminációjáról, a betegség kezelésének jelenéről és előfordulásának gyakoriságáról is hallhattak előadást az érdeklődők a hepatitisz világnapján rendezett konferencián.

A Májbetegekért Alapítvány "Lappangó Hepatitis fertőzések felderítése a háziorvosi praxisokban kérdőív segítségével" címmel pályázatot ír ki kutatási ösztöndíjra.

Az FDA március 25-én engedélyezte az első olyan szer forgalmazását, amely súlyos, áttétes melanómában meghosszabbítja a túlélést.

Szívrohamot kapott és 85 éves korában elhunyt Baruch Blumberg Nobel-díjas amerikai biokémikus, a hepatitisz B vírus felfedezője. A tudós fia a bejelentéskor elmondta, Blumberg a NASA Ames Kutatóközpontja által szervezett konferencián saját előadása közben esett össze.

A magyar szülők 75 százaléka oltatná gyermekét, 82 százalék hallott már a vakcináról, mégis mindössze 8 százalék azok aránya, akik fel is keresték orvosukat és beadatták azt maguknak vagy gyermeküknek.

Két hatékony gyógyszer kerülhet nemsokára forgalomba, amelyek várhatóan sokkal több embert gyógyítanak ki a májat károsító hepatitisz C-ből, mint a jelenlegi készítmények.

Az interstitialis pneumonitis aránylag ritka szövődménye az interferon kezelésnek idült hepatitis C fertőzésben.