hirdetés
2023. február. 01., szerda - Ignác.
hirdetés

Az ombudsman szerint az egészségügyi alapellátók finanszírozása évek óta nem a valós ráfordításokat tükrözi és ez ellentétes a jogbiztonság elvével. A biztos az emberi erőforrások miniszterének intézkedéseit kérte.

Van, akihez már eljutott, mások ezekben a napokban kapják kézhez a megemelt finanszírozást az alapellátásban. Ezt követően kezdődhet az alapellátás reformkoncepciójának vitája. 

Sorozatunkban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel (új Ptk.) 2014. március 15-én hatályba lépő változásokat tekintjük át az egészségügyi ellátók szemszögéből. Az ötödik részben a kártérítés egyes eseteivel  foglalkozunk.

Sorozatunkban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel (új Ptk.) 2014. március 15-én hatályba lépő változásokat tekintjük át az egészségügyi ellátók szemszögéből. A negyedik részben a különféle biztosításokkal  foglalkozunk.

Sorozatunkban a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvénnyel (új Ptk.) 2014. március 15-én hatályba lépő változásokat tekintjük át az egészségügyi ellátók szemszögéből. A harmadik részben a nyilatkozatokkal és szerződésekkel  foglalkozunk.

Szigorú a Magyar Orvosi Kamara (MOK) etikai kódexe az orvosok termékforgalmazásával összefüggésben: gyakorlatilag a praxis mellett folytatott csaknem minden piaci tevékenység ütközhet etikai normába.

A település büszkesége vagy szégyene a háziorvosi rendelő? Mindkettőre számos példát találni, az elmúlt évtizedben sok rendelő megütötte már a nyugat-európai mércét, más várók inkább a Balkánt idézik.

Miközben a betegek hatékony terápiája szempontjából nagyon fontos és hasznos lenne az alapellátók és a gyógyszerészek közötti párbeszéd, manapság ritka kivételnek számít a rendszeres együttműködés.