hirdetés
hirdetés
2019. szeptember. 15., vasárnap - Enikő, Melitta.
hirdetés

A járóbeteg-szakellátást is érintő országos programokat tekintettek át a Magyar Járóbeteg Szakellátási Szövetség éves konferenciáján Balatonfüreden, a vastagbélszűrés mellett szóba kerültek a lelki egészségközpontok, a sürgősségi ellátás és az Egészséges Budapest program is.

A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány csapatának vezető orvosai – dr. Pataki Gergely, dr. Csókay András és dr. Csapody Marcell – szeptember 9-én visszautaztak Dakkába.

A WHO adatai szerint a világon évente legalább 138 millió beteget ér károsodás orvosi műhiba miatt, és közülük 2,6 millióan meg is halnak.

Érző műlábat fejlesztett egy német, svájci és szerb kutatókból álló csapat, közölte a Qubit.

A gyerekek ma már a közösségi médiából és az influencerektől is tájékozódnak a táplálkozásról, de több mint háromnegyedüknek még mindig a szülők véleménye a legfontosabb.

A PharmaOnline szerint a metformin agyszöveteket regeneráló hatását figyelték meg, ám ez a hatás kizárólag nőstény egereknél jelentkezett.

A védőoltások biztonságosak és hatékonyak, a fejlett egészségügyi ellátórendszerek alapját képezik.

A magyar állam támogatásával épült orvoslakásokat adtak át Gyergyószentmiklóson, és hasonló lakások alapkövét teszik le Borszéken.

Állandó kiállítás nyílt a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Betegellátó Osztályán Keleti Éva fotográfus alkotásaiból.

hirdetés
hirdetés