hirdetés
2022. május. 22., vasárnap - Júlia, Rita.
hirdetés

Egy új vizsgálatban hat olyan szűrési eljárást hasonlítottak össze, amelyekkel a jelenlegi standard módszerrel tévesen közepes kockázatúnak diagnosztizált személyekről megállapítható, hogy valójában nagy a kockázatuk a szívinfarktusra.

A PEGASUS-TIMI 54 vizsgálat kedvező eredményei szerint a kettős trombocita-aggregáció-gátlás hosszú távon előnyös a szívinfarktust követően fenyegető aterotrombotikus események másodlagos prevenciójára.

Először sikerült szívinfarktuson átesett betegek bőrsejtjeit egészséges, működő szívizomsejtekké programozni – írja az [origo].

A rák diagnózisa után is a teljes egészség biztosítására kell figyelni – érvelt annak az amerikai kutatócsoportnak a vezetője, amely az Amerikai Rákkutatók Társaságának szerdán véget ért kongresszusán bemutatott tanulmányában azt vizsgálta, milyen betegségben halnak meg a rákbetegek.

Meglehet, a cukormentes üdítő jót tesz a derékbőségnek, de egy friss vizsgálat azt mutatta ki, hogy azokban, akik naponta fogyasztják, megnő a szívinfarktus és a stroke kockázata.

Az Egyesült Államok kórházai 2012 októbere után annak alapján kapják bónuszukat, hogy milyen mértékben teljesítik a minőségi követelményeket és hogy mennyire elégedettek a betegek az ellátással.

A Bristol-Myers-Squibb és a Pfizer bejelentette, hogy az AVERROES tanulmány eredményeit teljes egészében publikálni fogja a New England Journal of Medicine.

A pszichiátriában használt gyógyszereknél akkor jelennek meg a legjelentősebb mellékhatások, amikor a beteg először kezdi szedni azokat. A kialakuló szövődmények miatt főleg szív- és érrendszeri betegségek következtében halnak meg ezek a betegek évtizedekkel korábban, mint az átlag.