hirdetés
2022. május. 16., hétfő - Mózes, Botond.
hirdetés

A Diabetologia folyóirat hasábjain számoltak be arról, hogy az őssejtterápia védelmet nyújthat az immunellenőrzőpont-gátló gyógyszerek alkalmazása során gyakran jelentkező 1-es típusú cukorbetegséggel szemben.

A kezelés hazai bevezetése azért bír nagy jelentőséggel, mert eddig a magyar betegeket NEAK támogatással, de külföldön látták el.

Olaszország repülőterein és az országból induló légi jártakon megmarad a maszkviselési kötelezettség június 15-ig. Nemzetközi hírek.

A Diabetologia szaklap szerint a genitális herpesz növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – írja a 24.hu.

Az új injektálható gél segítségével immunsejtek juttathatók a rákos daganatokba, ami növelheti a terápia hatásosságát, írja az OTSZ Online.

A WHO szerint Európában több mint 2 millió megerősített haláleset történt a Covid-19 miatt, írja a Bloomberg nyomán a Portfolio.

Egyedül a maszkviselés kötelezettsége marad meg az egészségügyben és a szociális ellátórendszerben a szomszédos országban.

Még mindig nagyon sok a cukorbetegség miatti amputációk száma, napi tíz ilyen beavatkozás történik a betegség következményeként.