hirdetés
2022. május. 19., csütörtök - Ivó, Milán.
hirdetés

Egészségügyi, oktatási területen is eredményes munkát tudna végezni a Belügyminisztérium, hangzott el Pintér Sándor meghallgatásainak egyikén. A belügyminiszter-jelölt szerint azzal, hogy az egészségügy a tárcája irányítása alá kerül, jó kezekben lesz az ágazat.

Főként az onkológia, a hematológia, az immunológia, a neurológia és a szemészet területén hoz jelentős előrelépést a stratégiai együttműködés.

A koronavirus.gov.hu adatai szerint jelenleg 742 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 21-en vannak lélegeztetőgépen.

Veszélybe került az ukrajnai egészségügyi ellátás, figyelmeztetett a WHO európai részlegének vezetője Kijevben.

Jövő hétfőtől az Izraelbe tartó és onnan távozó repülőjáratokon nem lesz kötelező a maszkviselés. Nemzetközi hírek.

A szívinfarktus és a stroke megelőzése érdeké­ben a tojás(sárgája) és a vörös húsok fogyasztását kerülni, a fehér húso­két korlátozni kell, közli az OTSZ Online.

Exponenciálisan fejlődik az orvostudomány, és robbanásszerűen terjednek az adatalapú, digitális technológiák. Egyre tudatosabbá válnak a fogyasztók, ezzel együtt pedig eltolódik a hangsúly a betegségkezeléséről a megelőzés, valamint a jóllét felé.

Gümőkór-fertőzöttséget igazoltak a hatósági vizsgálatok egy Csongrád-Csanád megyei szarvasmarha-állományban, közölte a Nébih.