>   Eü-gazdaság   |   >   Tudomány   |   >   Kitekintő   |   >   Informatika   |   >   Az előző hét legolvasottabb cikkei
 
e.png

Eü-gazdaság

>

Alapellátás: Pintér Sándor államosításban gondolkodik

Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést lapunk információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek.

>

Kásler Miklós újabb hétvégi ukáza

Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler Miklós. Az utasítás értelmében végszükség esetén az operatív törzs dönthet arról, fel lehet-e venni szerződéssel például aneszteziológust.

>

Összekovácsolta a közössége(ke)t a járvány

Mint az az operatív törzs vasárnapi tájékoztatóján elhangzott, eddig „senki sem dezertált” a dolgozók közül a Dél-Pesti Centrumkórházban; mindannyian kitartottak a járvány idején.

>

Operatív törzs: három biztató oltóanyag-kísérlet is zajlik

Három olyan koronavírus elleni oltóanyag-kísérlet is zajlik a világban, amelynek biztatóak az eredményei.

>

Mi lesz veled, E-Alap?

A Portfolio szerint a jövő évi költségvetési tervezet érdekessége, hogy a kormány készül valamire az egészségbiztosítási alappal.

>

Kincses: Erősebb beavatkozásra készül a kormány

A belügyminiszter biztató jelzéseket adott, amikor az orvosbérek emeléséről esett szó – idézi fel a találkozót a Népszavá nak a kamara elnöke.

>

Emmi: senki sem beszélt üres ágyakról

"Miután (...) sikeres volt a koronavírus-járvány elleni védekezés, a hazai ellenzék dühödt vagdalkozásba kezdett", írja a szaktárca.

>

Pintér Sándor elismerését fejezte ki a rezidens orvosok helytállásáért

Az egészségügyben szükséges átalakításokról egyeztetett Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes Báthori Gergő vel, a Magyar Rezidens Szövetség elnökével.

>

Orbán: Kásler Miklós érdemei történelmiek

A koronavírus-veszély nem múlt el, a készültséget fenn kell tartan , mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

>

Nőtt a magyar kórházak adóssága

Áprilisban 5 milliárd forinttal nőtt a kórházak adóssága, derül ki a Magyar Államkincstár friss adataiból, amelyeket a Napi.hu idéz.

>

Megnyitnak öt budapesti strandfürdőt május 30-án

Öt budapesti strandfürdőt megnyitnak május 30-án, jelentette be a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója.
-
hirdetés
 
aa.png

Álláshirdetés

> Nukleáris medicina szakorvosi/általános orvosi állás Bécsben

Az Isotopix „Nukleáris medicina szakorvosokat”, illetve háziorvosi licencvizsgával rendelkező „Általános orvosokat” keres
-
t.png

Tudomány

>

Az immunsejtek számának növelésével segítenének a súlyos eseteken

Brit tudósok új kezeléssel próbálkoznak, amely reményeik szerint csökkentheti a koronavírus-fertőzés hatásait a legsúlyosabb eseteknél.

>

Kulcsfontosságú lépés a testen kívüli szervnövesztéshez

A New York-i Állami Egyetem buffalói campusa biológusainak eredményei segíthetik a beültethető emberi szervek növesztésére irányuló kutatásokat.

>

Húsz perc alatt eredményt mutató vizsgálat próbája kezdődött

Húsz perc alatt eredményt mutató, laboratóriumi vizsgálatot nem igénylő koronavírusteszt próbája kezdődött csütörtökön Nagy-Britanniában.

>

Bionikus látószervet alkottak

Az emberi látószervre több aspektusból is emlékeztető mesterséges szemet hoztak létre a Hongkongi Tudományos és Műszaki Egyetem kutató, közli a GyártásTrend.

>

Aktuális kutatások és fejlesztések a koronavírus ellen

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium által támogatott kutatásokról és fejlesztésekről számoltak be a szakemberek a tárca online konferenciáján.
-
k.png

Kitekintő

>

Egészséges gyermekek koronavírusos anyáktól

Több mint száz egészséges gyermek született új koronavírussal fertőzött anyáktól a nyugat-indiai Mumbai egyik kórházában.

>

Több mint 5,2 millió fertőzött és 2 millió gyógyult a világban

A világban 5 211 172-en fertőződtek meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 338 183, a gyógyultaké pedig 2 056 650.
-
i.png

Informatika

>

MI segít a koronavírus diagnosztizálásában

A koronavírus-járvány idején is a mesterséges intelligencia is segíti a pontos diagnózis felállításában a szakorvosokat. írja az Index.

>

VírusRadar

A VírusRadar alkalmazás megmutatja azoknak a telefonszámát, akiknek 2 méteres körzetében legalább 20 percet töltöttek el a fertőzöttek.
-
l.png

Az előző hét legolvasottabb cikkei

>

Kásler Miklós újabb hétvégi ukáza

Hétfőtől részleges szerződéskötési tilalmat rendelt el a magánszolgáltatókkal az állami fenntartású fekvőbeteg-intézményekben Kásler Miklós. Az utasítás értelmében végszükség esetén az operatív törzs dönthet arról, fel lehet-e venni szerződéssel például aneszteziológust.

>

Alapellátás: Pintér Sándor államosításban gondolkodik

Mennyiért vállalnák havonta a háziorvosok a betegek ellátását? – tette fel a kérdést lapunk információi szerint Pintér Sándor belügyminiszter az alapellátókat képviselő szervezeteknek.

>

Békássy Szabolcs az országos háziorvosi kollegiális vezető

A kormány elkötelezett az egészségügyi alapellátás fejlesztésében, az egészség megőrzésében és a betegségek megelőzésében, jelentette ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a családorvosok világnapja alkalmából.
-
hirdetés
 

books.medicalonline

 

Keresse fel Magyarország legnagyobb orvosi szakkönyváruházát!

Újdonságainkért kattintson ide!

-
j.png

Jogszabályfigyelő

>

164/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet (Érvényesség: 2021.05.26.)

164/2020. (IV. 30.) Korm. rendelet egyes orvostechnikai eszközökkel összefüggő kormányrendeletek jogharmonizációs célú módosításáról

>

17/2020. (IV. 30.) EMMI rendelet (Érvényesség: 2020.06.01.)

17/2020. (IV. 30.) EMMI rendelet a fertőző betegségek és a járványok megelőzése érdekében szükséges járványügyi intézkedésekről szóló 18/1998. (VI. 3.) NM rendelet és a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi tevékenységről szóló 4/2000. (II. 25.) EüM rendelet módosításáról

>

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatója (Érvényesség: 2020.05.12.)

Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő tájékoztatója az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából

>

Tájékoztató meddőségkezelési eljárások igénybevételi lehetőségéről (Érvényesség: 2020.05.12.)

Tájékoztató meddőségkezelési eljárások igénybevételi lehetőségéről
-
e.png

Medical Tribune előfizetés

 
Medical Tribune XVIII.. évf., 4. szám
Előfizetés
> Nyomtatott
Lapszám vásárlás
> Nyomtatott
-
© 2009 - 2020, Medical Online
 A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.