hirdetés
 
  >   Eü-gazdaság   |   >   Gyógyítás   |   >   Tudomány   |   >   Informatika   |   >   Kitekintő   |   >   Jogszabályfigyelő
 
hirdetés
 
e.png

Eü-gazdaság

>

Krízishelyzet van az SBO-kon

Folyamatos médiafigyelem, bizalmatlan és egymást frusztráló betegek, rosszul működő ügyeleti rendszer – Dr. Bognár Zsolt, a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnöke a 24.hu -ban.

>

Tennének a (rendszerszintű) korrupció ellen

Magyarországon a jog már régen nem gátja a politikai térfoglalásnak, hanem eszköze. A korrupció mindennapos, nem is véletlen, hogy az ellenzéki pártok védenék a bejelentést tevőket, sikerdíjakat adnának a felderítések segítéséért, dupla büntetést az érintett politikusnak, s vádalkut azoknak a köztisztviselőknek, akik akaratuk ellenére kerültek korrupciós ügyletekbe.

>

A felelősök politikai szinten keresendők

A Magyar Nemzet szerint nem lenne igazságos csak a Szent János Kórházon és annak dolgozóin elverni a port olyan hibákért és hiányosságokért, amelyeknek felelősei politikai szinten keresendők.

>

Dizseri Tamás nevét veszi fel

Elhelyezték a Bethesda Gyermekkórház új épületszárnyának alapkövét, a tervek szerint legkésőbb 2021 végére elkészül.

>

Sürgősen orvos kell a Bajcsyba

A kamarától kért segítséget a Bajcsy kórház, hogy sürgősen ügyeletes szakorvost találjanak a VI. Belgyógyászati Krónikus Osztályra.

>

Az ellátórendszer szétesésén nem változtat a több pénz

Az egészségügy 2010 előtt is ezer sebből vérzett, de a mai helyzet több szempontból kedvezőtlenebb – mondta a Magyar Nemzet nek Sinkó Eszter .

>

Légimentés magyar módra

A Népszava úgy tudja, közbeszerzés nélkül venne a kormány idős mentőhelikoptereket, amelyek a szakemberek szerint nem is megfelelőek.

>

Tüntetésre készülnek az egészségügyben

Utcára vonulnak az egészségügyben dolgozók. Március 24-re politikamentes, de változást követelő tüntetést hirdettek, írja a Városi Kurír.

>

Napközit építenek fogyatékosoknak

A kecskeméti Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonához kapcsolódva új telephelyet építenek uniós forrásból.

>

Következmények nélküli jogsértések az egészségügyben

A Társaság a Szabadságjogokért véleménye szerint a sürgősségi osztályokon nemcsak a betegek, hanem az orvosok, ápolók jogai is rendszerszinten sérülnek.

>

4,5-5 év múlva lehet kész a szuperkórház (Bővítve!)

Projektcég alakul a dél-budai új centrumkórház beruházásának lebonyolítására, az erről szóló előterjesztés hamarosan a kormány elé kerül.

>

Komáromi Zoltán miniszterjelölt

Komáromi Zoltán t az egészségügyi tárca miniszter-várományosaként mutatta be vasárnap az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje .
-
hirdetés
 
gy.png

Gyógyítás

>

Indítsa a tavaszt vérfrissítéssel!

A nemzeti ünnep hetén és az azt követő hét munkanapjain közel 70 helyszínen lesz lehetőségük a segíteni vágyóknak a véradásra.
-
hirdetés
 
t.png

Tudomány

>

Az idegek és az időskori izomgyengülés

Az idegek csökkenő mennyiségén múlhat a láb izmainak természetes időskori gyengülése egy nemzetközi kutatócsoport szerint.
-
hirdetés
 
i.png

Informatika

>

A halhatatlanság is opció lesz

A számítógép már 2029-ben olyan okos lesz, mint az ember. A szingularitás korában a halhatatlanság is egy opció lesz, írja a novekedes.hu .
-
k.png

Kitekintő

>

Tűz a debreceni Kenézy kórházban

Kigyulladt a debreceni Kenézy Gyula Kórház egyik kórterme vasárnap reggel, a tűz miatt 52 embernek el kellett hagynia az épületet.

>

Meghalt Szatmári András

63 éves korában elhunyt Szatmári András professzor, a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet szakmai főigazgató-helyettese.
-
k.png

Könyvajánló

Pszichiátriai interjú a klinikai gyakorlatban (3. kiad.)
szerző: MacKinnon, R.A.–Michels, R.–Buckley, P.J., fordító: Kasos Enikő

A könyv a Magyarországon 2010-ben megjelent kiadvány bővített, aktualizált kiadása, ami Amerikában az American Psychiatric Association Publishingnél immáron 3. kiadásként jelent meg. A szerzők követték a korábbi verzió szerkezetét, ugyanakkor jelentős kiegészítések is kerültek a könyvbe.

Mentalizációalapú csoportterápia (MBT-G) - Elméleti, klinikai és kutatási kézikönyv
Szerző: Sigmund Karterud, fordító. Varga-Sabján Dóra

Az olvasó az első olyan átfogó kézikönyvet tartja a kezében, ami a mentalizációalapú csoportterápiáról szól. Szerzője a könyv megírása során szoros együttműködésben dolgozott Anthony Batemannel és más, a témában szakértő csoportanalitikussal. A könyv az MBT minden olyan aspektusát lefedi, amit az ezen a területen dolgozó terapeutáknak tudnia kell. A mentalizációalapú terápiát (MBT) borderline páciensek kezelésére hatékony eljárásként tartja számon a nemzetközi szakma.

 

 

Hogyan segítsünk a krízisben levő gyermekeknek? - A pszichiátriai sürgősségi állapotok kezelése gyermekeknél és serdülőknél
Szerkesztette: Fadi Haddad, M.D. és Ruth Gerson, M.D.

Ki ne látott már szűkebb vagy tágabb környezetében verekedős, „rossz”, „hisztis”, önsértő vagy „furcsa” gyereket? Nap mint nap találkozunk velük akár pedagógusként, szociális munkásként,  orvosként, akár egyszerű járókelőként, szomszédként, rokonként. Az első reakciónk a megdöbbenés és a harag. „Meg kellene nevelni ezt a kölyköt!” „Meg kellene őt büntetni!” Ez utóbbit az agresszív gyerekekkel meg is teszik az iskolák: megrovással, fegyelmivel vagy akár kizárással.

-
e.png

Medical Tribune előfizetés

Medical Tribune XVII.. évf., 2. . szám
  Előfizetés
  > Nyomtatott
  Lapszám vásárlás
  > Nyomtatott
  -
  j.png

  Jogszabályfigyelő

  >

  20_2018. II. 14. Korm. rendelet (Érvényesség: 2018.02.15.)

  20_2018. II. 14. Korm. rendelet a katonai egészségügyi államigazgatási szerv, valamint a Magyar Honvédség, a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat, a honvédelemért felelős miniszter tulajdonosi joggyakorlása alatt álló gazdasági társaságok vonatkozásában a közegészségügyi-járványügyi feladatokat ellátó szervek kijelöléséről

  >

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye (Érvényesség: 2018.02.12.)

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő közleménye a háziorvosi tevékenység végzéséhez szükséges praxisjog vásárlásának támogatása céljából kiírt pályázat 2017. évi nyerteseiről

  >

  A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye (Érvényesség: 2018.02.12.)

  A Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar közleménye orvosok és gyógytornászok részére meghirdetett vizsgáról manuálterápiából

  >

  Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye (Érvényesség: 2018.02.12.)

  Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Nemzeti Vizsgabizottság közleménye licencvizsgáiról a 2018. őszi vizsgaidőszakra
  -
  © 2009 - 2019, Medical Online
   A PPH Media adatkezelési tájékoztatóját ITT olvashatja.