Étrend-kiegészítők szedése és „szuper élelmiszerek” fogyasztása helyett a változatos, sokféle alapanyagot tartalmazó étrenddel hatékonyabb működésre serkenthetjük védekező rendszerünket, ami influenzajárvány idején különösen fontos.
Az Európai Uniónak (EU) kötelező határértéket kell felállítania az egészségre potenciálisan veszélyes, iparilag előállított transzzsírokra, írták az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén részt vevő képviselők szerdán elfogadott állásfoglalásukban.
Három év alatt teljesen száműzik az amerikai élelmiszerekből a transzzsírsavak fő forrását jelentő, részlegesen hidrogénezett növényi olajokat, amitől a halálos szívrohamok számának csökkenését remélik.
Az óvodák háromnegyede egészséges ételekkel bővítette az étlapot az elmúlt években - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az MTI-vel.
Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?