hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-11-09

Az elhízás, az alkoholfogyasztás, a húsokban és tenger gyümölcseiben gazdag táplálkozás mellett a jelentős fruktóz-fogyasztás is bevehető a köszvényre hajlamosító faktorok közé, írja a PharmaOnline.

#2
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-05-05

Rendszerszintű nutrigenomikai módszerekkel kimutatták, hogy a fruktóz több száz gén működését változtatja meg az agyban, ezáltal metabolikus és idegrendszeri betegségek sokaságát válthatja ki. A táplálkozás negatív hatása táplálkozási eszközökkel korrigálható: a DHA képes a fruktóz hatásait visszafordítani.

#3
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2016-01-15

A szív ereinek meszesedéséért a finomított cukrok fogyasztása tehető felelőssé, a telített zsírban szegény táplálkozás inkább kárt okoz, nem hasznot.

#4
Medical Online >> Rovatok >> eü-gazdaság
2015-11-11

A British Medical Journal egy tanulmánya a 2013-ban megkezdett európai cukor-liberalizáció az elhízottak és a cukorbetegek, valamint a hipertóniások számának növekedését fogja eredményezni.

#5
Medical Online >> Rovatok >> tudomány
2010-09-15

Az utóbbi években számos tudós vizsgálta a fruktózt. A legújabb eredmények szerint hozzájárulhat a májelváltozások és a magas vérnyomás kialakulásához is.

#6
Medical Online >> Rovatok >> tudomány >> táplálkozás
2009-11-27
Az Egyesült Államok a világ harmadik legkövérebb országa, és az első tíz közé hízta magát Nagy-Britannia, Németország, Izrael és Horvátország is – olvasható a GlobalPost amerikai hírügynökség jelentésében.
#7
Medical Online >> Rovatok >> kitekintő
2008-05-16
Az Egyesült Államokban az élelmiszeráruházak termékeinek 65 százaléka tartalmaz genetikailag módosított összetevőt, és erről a vásárlók mit sem sejtenek - hangzott el a CBS News hírcsatorna tudósításában.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?