hirdetés
hirdetés
Keresés
Rendezés:
Találatok száma: 7
#1
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2024-03-04

Március 4. az Elhízás elleni világnap. A Medical Tribune cikkét a gyógyszeres testsúlycsökkentés lehetőségeiről a PharmaOnline közölte.

#2
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2020-06-17

A RAS-rendszert gátló ACE-gátlók vagy ARB-k a vérnyomáscsökkentő kezelés alappillérei.A fix kombinációk alkalmazása előnyben részesítendő.

#3
Medical Online >> Medical Tribune Március
2019-05-16
#4
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2018-11-16

Egy friss meta-analízis alapján a genetikai faktorok sokkal inkább meghatározóak a köszvény kialakulásában, mint a táplálkozási tényezők.

#5
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2017-12-15

A magas húgysavszint kezelésére szolgáló febuxosztát alkalmazása fokozott kardiovaszkuláris rizikóval jár együtt – írja a PharmaOnline.

#6
Medical Online >> Rovatok >> gyógyítás
2010-12-14

A magasvérnyomás-betegség kialakulásának kockázata az életkorral nő, de a fiatalok között is emelkedő tendencia jelei észlelhetők. Egyes tényezők szerepét – így a húgysavét – a vizsgálatok egy része új fényben mutatja, és az ok-okozati kapcsolatokra irányuló kutatások egyre több információt szolgáltatnak.

#7
Medical Tribune II. évf.16. szám
Medical Online
2004-08-01
Emeli a húgysavszintet Napi 2-3 pohár sör elfogyasztásával 2,5-szeresére nő a köszvény kockázata. Amerikai kutatók 47 és 75 év közötti férfiakat (4715 főt) kérdeztek ki alkoholfogyasztási és étkezési szokásaikról, betegségeikről, gyógyszereikről. Ennek kapcsán összehasonlították a különféle alkoholos italok ízületi betegségek kockázatát növelő hatását. Kiderült, hogy a köszvény kialakulására napi két adag rövidital elfogyasztásával 1,6-szer nagyobb az esély, míg a bor egyáltalán nem jelent veszélyt, mert anti-hiperurikémiás védőanyagokat tartalmaz. Az biztos, hogy az alkohol önmagában húgysavszintnövelő hatású, amelyet a sör purintartalma csak fokoz.
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ha egyetlen egészséges növényi olajat kellene megnevezni, a többség valószínűleg az olívaolajat említené. De mitől különleges – ha egyáltalán az – az olívaolaj?