hirdetés
2021. május. 08., szombat - Mihály.

Kombinált vérnyomás- és koleszterincsökkentés fix kombinációban

A kardiovaszkuláris medicinában a „new age” meghatározó tendenciái közül kiemelkednek – az életmódkezelés fontossága mellett – a vérnyomás- és koleszterin-célértékek változásai, összességében szigorodásuk és az egyéb elektív, krónikus kezelési formák átértékelődése. Ennek egyik eredménye, hogy mára már általánosan elfogadott mind a beteg, mind az orvos számára, hogy a szükséges vérnyomáscsökkentőket szedni kell. Sajnos ugyanez nem mondható el (ilyen határozottsággal) a koleszterincsökkentőkről. Ennek oka nem elsősorban az, hogy a koleszterincsökkentőkhöz képest az antihipertenzívumokkal végzett nagy vizsgálatok évtizedekkel előbb lettek – markáns mértékben – sikeresek, hanem egy, az egyértelmű bizonyítékokkal homlokegyenest ellenkező, igen erős és hatékony, sokszor pénzalapú, általánosan mérgező összeesküvés-elméleti propaganda-hadjárat. Ha az orvos (mégis) elhiszi, hogy a koleszterincsökkentésre általánosan szükség van, egy vérnyomás- és koleszterincsökkentő kombinációs tabletta alkalmazásával jobban át tudhatunk navigálni az evidenciák világából a gyakorlatba.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
DR. BAJNOK LÁSZLÓ, Pécsi Tudományegyetem, I. sz. Belgyógyászati Klinika, Endokrinológiai és Anyagcsere Tanszék, Pécs
a szerző cikkei

(forrás: Metabolizmus)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Változó, hogy egy adott életciklusban biológiailag mennyi testmozgásra van szükségünk ahhoz, hogy testileg és lelkileg is egészségesek maradhassunk. Az ausztrál egészségügyi minisztérium külön útmutatóban teszi közzé javaslatait az idősebb, 65 év feletti korosztály számára.

A május elsején hatályba lépő kormányrendeletben meghatározott szabályok nem az alapján osztják ketté a társadalmat, hogy van-e védettségük, hanem az alapján, hogy van-e védettségi igazolványuk.