hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Összeírták a veszélyeztetett betegeket

Minden megyében listát készítettek az akut ellátásra szoruló betegekről, így a művesekezelésben részesülőkről és a szülés előtt álló nőkről - mondta Paller Judit országos tiszti főorvos.

A betegeket arra kérték, hogy menjenek a megyeszékhelyekre, illetve a kórházak közelében lévő városokba, hogy az időjárás alakulása ne hátráltassa biztonságos ellátásukat. Több beteget, illetve várandós nőt felvették a kórházak - tette hozzá Paller Judit. A rendkívüli időjárás, a hóhelyzet miatt várható egészségügyi kockázattal kapcsolatban a területileg illetékes megyei tiszti főorvosok és védelmi bizottságok meghozták a szükséges döntéseket. Készültségben áll a mentőszolgálat, és a gyógyszerellátástól a háziorvosok átcsoportosításáig minden területen felkészültek a rendkívüli helyzetre - hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője pénteken az MTI-nek azt mondta: az Országos Mentőszolgálat készenlétbe helyezte mintegy 60 négykerék-meghajtású terepjáró mentőautóját, valamint mentőhelikoptereit. 

Domján László, az MH Összhaderőnemi Parancsnokságának parancsnoka elmondta: a Magyar Honvédség 600 katonával és 200 különleges gép- és harci járművel készült fel arra, hogy ha szükséges, segítséget nyújtson a hideg idő és a várható havazás miatt kialakuló esetleges veszélyhelyzetekben.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés