hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.
hirdetés

 

Végső csapás lehet a daganatokra

Az amerikai Stanford egyetem kutatói olyan rákgyógyító koktélt dolgoztak ki, amely a szervezet immunrendszerét aktiválja a daganatok ellen. Az InfoRádió Tátrai Péter biológust kérdezte.

Az a gondolat, hogy a daganatokat az immunrendszer erejével le lehet győzni, nem új. Ennek a kezelésnek az újdonsága az, hogy az immunrendszer stimulációja a daganattal szemben nagyon célzottan történik, vagyis közvetlenül a tumorba kerül az anyag, ez vált ki olyan immunválaszt, ami specifikus az adott daganatra nézve, mondta Tátrai Péter biológus az InfoRádió "Szigma - A holnap világa" című tudományos magazinműsorában.

A daganatba fecskendezett immunstimuláló anyag akár élethosszig tartó védettséget adhat az érintett személynek, ugyanúgy, mint egy fertőző betegség esetén.

Tátrai Péter kiemelte:a kezelésnek óriási előnye az is, hogy személyre, sőt daganatra szabott, annak ellenére, hogy mindig ugyanazt a két komponenst, ugyanakkora mennyiségben kapják a páciensek. A beadott "koktél" az immunrendszer számára olyan utasítást ad, hogy azt támadja meg, amit lát, közli a lap.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink