hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Vakcinává alakított rákos sejtek győzhetik le a glioblasztómát

A kettős hatású terápia megszüntetheti a meglévő rákos sejteket és megakadályozhatja a jövőbeli daganatok kialakulását – írja a 24.hu.

Az alapvetően a glioblasztóma ellen kifejlesztett terápia egereken történő tesztelése során a kutatók megállapították, hogy a kezelés képes megállítani a daganat újbóli megjelenését, ami mind a kezelés, mind a megelőzés terén komoly mérföldkőnek tekinthető. A kutatás szerzője, Khalid Shah kijelentette: a céljuk az, hogy rákölővé tegyék, és tulajdonképpen vakcinává alakítsák a rákos sejteket – közölte az IFLScience.

A kutatás során az élő tumorsejteket olyan rákellenes szerekké akarják alakítani, amelyek egyrészt elpusztítják az aktív tumorsejteket, másrészt lehetővé teszik, hogy az immunrendszer megjegyezze, hogyan kell legközelebb megküzdeni azokkal.

A terápia biztonságosnak és hatékonynak bizonyult az egereken történő tesztelés során, és hosszan tartó immunválaszt eredményezett. A kutatás vezetője szerint a megközelítés nem csak a glioblasztómára, hanem más tumorokra is alkalmazható – írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink