hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Újra itt a Magyar Tudomány Ünnepe!

Az Akadémia idén is megrendezi a Magyar Tudomány Ünnepe című egyhónapos rendezvénysorozatát.

A Magyar Tudomány Ünnepe nyitóelőadását Szathmáry Eörs tartja, aki ezúttal nem az evolúció nagy lépéseit vizsgálja, hanem az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság elnökeként arra tesz kísérletet, hogy menekülőutat keressen az emberi civilizációt fenyegető – javarészt magunk által előidézett – globális katasztrófák, a klímaváltozás, az ökológiai krízis és a világjárványok elől. Előadása a november 3-án 10.00-kor kezdődő nyitóünnepségen, a köszöntők és a díjátadók után következik.

Az esemény programja itt látható. A személyes részvételhez oltási igazolvány és előzetes regisztráció szükséges!

Ugyancsak november 3-án, 18 órakor kezdődik Bartholy Judit klímakutató (ELTE TTK) előadása, benne a klímaváltozással kapcsolatos legfrissebb tényekkel. Mire lehet elég a párizsi megállapodás? Elkerülhető-e a globális klímakatasztrófa? És mit érzünk ebből mi itt, a Kárpát-medencében a következő évtizedekben? További információ itt.

Az előadásokat élőben közvetítik az MTA Youtube-csatornáján, és az előadásokról készült felvételek később is elérhetők lesznek az mta.hu oldalon.

 

A Magyar Tudomány Ünnepéről:

1825. november 3-án ajánlotta fel Széchenyi István birtokainak egyévi jövedelmét egy magyar tudós társaság megalapítására. A Magyar Tudományos Akadémia létrejöttét lehetővé tévő nemes gesztus emlékére november 3-át egy 2003-ban elfogadott törvényben a Magyar Tudomány Ünnepének nyilvánították, amely azóta egy az MTA által megrendezett, egy hónapon át tartó programsorozattá bővült. tudomanyunnep.hu

(forrás: MTA)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink