hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Újabb emberi génmódosítási kísérletsorozat indul

Dieter Egli, a Columbia Egyetem szakértője ezúttal a szabályokat betartva kezdett bele kutatásába, adja hírül a Futurism nyomán a 24.hu.

A szakértő az embriókban egy olyan genetikai rendellenességet céloz meg, amely vakságot okozhat. Egli kísérleteiben ugyanazt a génszerkesztései technikát használja, mint a tudományos világ által etikailag elítélt kínai kollégája, Csienkuj He, viszont a beavatkozás után egy nappal megsemmisíti az embriókat, így nem születnek meg a génszerkesztett gyermekek. Egli vizsgálatait ráadásul rengeteg szakértő felügyeli – nem úgy, mint He munkáját, aki teljes titokban hajtotta végre kísérleteit.

Az emberi génmódosításokkal kapcsolatban a fő probléma az, hogy még nem tudni, hogy a beavatkozások milyen mellékhatásokkal is járnak. Így a szakértőknek először olyan kutatásokat kell elvégezniük, amelyekkel jobban felmérhetik a génszerkesztés hatásait, és csak akkor hozhatnak létre génmódosított embereket, ha már száz százalékig meggyőződnek a technika biztonságosságában, írja a 24.hu.

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink