hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Tudományok és találmányok hídjává alakul a Lánchíd

A legérdekesebb magyar találmányok és legújabb fejlesztések foglalják el szeptember 17-én 16 órától a Lánchidat és a Széchenyi teret, az eseményen innovációikat mutatják be az érdeklődőknek a kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok és kutatóegyetemek.

A helyszínválasztással a szervezők szimbolikusan is szeretnének hidat képezni a tudományos szakemberek és a laikusok között. A Tudományok hídja rendezvény elsődleges célja, hogy mindenki számára ízelítőt nyújtson a tudományos kultúrából.

A Lánchidat különböző szektorokra osztják majd a kutatásfejlesztésben élen járó vállalatok és kutatóegyetemek. Az innovatív újdonságok és a leghíresebb magyar találmányok a csillagászat, az űrkutatás, az informatika, a kémia, a fizika és az alternatív energiafelhasználás szerint alkotnak majd külön egységeket. Látható lesz többek között az első magyar holdjáró, a Puli Space, valamint okostelefon segítségével bárki elkészítheti saját csillagtérképét, tésztahidat és űrrepülőt építhet vagy részt vehet az ejtőernyős pilótateszteken.

A kiállításnak a jövő technológiáit bemutató részlegén holdkőzetvizsgálat várja az érdeklődőket, és lehet majd lebegni a szupravezető korongon is, lesz tűzhányókitörés és bemutatkozik a Masat-1, az első magyar műhold.

A környezettudatosság jegyében a látogatók alternatív hajtású járműveket és versenyautókat próbálhatnak ki, valamint kipróbálhatják, hogyan kell elektromos áramot termelni az energiabringán.

Bemutatkoznak az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Verseny díjazottjai, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának legérdekesebb találmányai és innovációi.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink