hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Sport- és táplálkozástudományi intézet nyílt Budapesten

Magyarországon egyedülálló sport- és táplálkozástudományi intézet nyílt Budapesten: a Scitec Institute for Sport Performance elnevezésű központ a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központjával (MTA KIK) stratégiai együttműködésben indult el.

Az intézet a másfél évig tartó, mintegy egymillió eurós, önerőből megvalósult beruházás keretében jött létre azzal a céllal, hogy a tudományos kutatási, az edukációs, illetve a táplálkozási és edzés-tanácsadási tevékenységeket egy önálló intézményben integrálja. Az intézet egyénre szabott tanácsadást nyújt él- és amatőr sportolók részére egyaránt, teljesítményük fokozása érdekében. Szeptemberben kezdi meg az MTA KIK együttműködésében tudományos szakmai tevékenységét, emellett a kutatómunkát széleskörű kapcsolati hálóval rendelkező hazai és neves külföldi egyetemekkel együttműködésben kívánja megvalósítani.

Szász Máté biológus, a Scitec Institute sporttáplálkozási vezetője elmondta, módszerük teljesen egyénre szabott megoldásokat kínál a komplex diagnosztika felállításával és a sportoló életmódjának maximális figyelembevételével.

Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója kiemelte, a sporttáplálkozás-tudomány egyetlen eleme a természettudományi kutatásoknak, de nem független azoktól, ezért fontos a társkutatási területeket is látókörükben tartani. Ezt célozza meg a szakmai együttműködés.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink