hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Pestre gyűltek az érsebészek

Mától Budapest ad otthont az Európai Érsebész Társaság (European Society for Vascular Surgery) háromnapos tudományos kongresszusának, a tanácskozásra a világ minden tájáról érkeznek szakemberek.

Menyhei Gábor érsebész professzor, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Tanszékének igazgatója, a helyi szervező bizottság elnöke az MTI-nek elmondta, a konferencián az érsebészet aktuális eredményeiről és legújabb vívmányairól tartanak előadásokat, szó lesz többi között a verőérbetegségekről, gyógyításuk módszereiről.

Az egyik szekcióban a nyakiverőér-betegség kezelésének technikájáról beszélnek majd, mivel - ahogy Menyhei Gábor fogalmazott - a nyakiverőér-szűkület kezelése "forró terület" a szakmán belül. A szakemberek áttekintik, hogy e betegséget katéteres vagy nyitott műtéti eljárással érdemes-e gyógyítani.

Előadások hangzanak el a kongresszuson a vénás betegségek kezelésének legújabb módszereiről is, köztük a visszerek kezelésének katéteres technikájáról, az úgynevezett visszérlezárási eljárásról. Ez a módszer a legsúlyosabb vénás betegség, a lábszárfekély kialakulását akadályozhatja meg - mondta el Menyhei Gábor, hozzátéve, hogy előadásokat hallgathatnak meg a résztvevők a hasi verőértágulat katéteren felvezetett műérrel történő kezelésének lehetőségeiről is.

Menyhei Gábor hangsúlyozta, mindenképpen a szakma elismerése, hogy Budapesten rendezik meg az Európai Érsebész Társaság kongresszusát. A konferenciára öt évvel ezelőtt pályáztak, a magyar főváros mellett Stockholm, Köln és Madrid is szerette volna elnyerni a rendezés jogát, de végül Budapest jelentkezését fogadták el.

(A találkozó letölthető programfüzete itt érhető el.)

(forrás: MTI)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink