hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Okoseszközökkel elemzett egészségügyi adatok

Egészségügyi adatok okoseszközökkel tötrénő elemzését, hasznosítását végző programcsomagon dolgozik a Pécsi Tudományegyetem, írja az Index.

A világújdonságnak számító bioinformatikai elemző programcsomag fejlesztése 2020-ban indult és az év végéig jön létre. Egy  olyan kompetenciaközpont létesül, amely új egészségügyi technológiák és szolgáltatások fejlesztése érdekében képes az ipari szereplőkkel együttműködve innovatív adatgyűjtési, információfeldolgozási és elemzési módszereket kialakítani.

A fejlesztésekkel adatalapú egészségügyi szolgáltatásokat alakítanak ki, amellyel a ellátás hatékonyabban szervezhető, az egyetem és a környezetében működő egészségügyi szolgáltatók ellátási terhei mérsékelhetők és források szabadíthatók fel.

Miseta Attila, a PTE rektorának véleménye szerint a program segítségével az orvostudomány szempontjából fontos előrelépések történhetnek, létrejöhetnek gyakorlatban is alkalmazható szabadalmak. A projekt szakmai vezetője, Wittmann István azt hangsúlyozta, hogy a modern orvoslásban egyre nagyobb teret kap az informatika és az okos eszközök, illetve a betegellátás során felgyülemlő adatmennyiség kezelése, hasznosítása, elemzése. Hozzáfűzte: az orvosokat segítő technológia közvetlenül és közvetett módon is segíti a betegellátást és a pácienseket – írja az Index.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink