hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Nekilátnak a kutatóintézetek átszervezésének

Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek egy kormányhatározat szerint december 1-ig javaslatot kell tennie egy állami fenntartású alkalmazott (tehát nem alapkutatásokkal foglalkozó) kutatóintézet-hálózat létrehozására, közli a hvg.hu.

Ugyanilyen határidővel azzal is megbízták, hogy egyeztessen az MTA elnökével az akadémiai kutatóhálózat struktúrájának áttekintéséről és átalakításáról, az érintett miniszterek bevonásával vizsgálja meg a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó kutatóintézetek működését, készítse elő a Nemzeti Tudománypolitikai Tanács létrehozásához szükséges jogszabály-módosításokat, és a pénzügyminiszterrel együttműködve alakítsa ki a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alaptól elkülönülten működő Kutatási Alap létrehozásához szükséges feltételrendszert. Meg kell vizsgálnia, hogy a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalát be lehet-e olvasztani a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatalba.

A hazai kutatási, fejlesztési és innovációs intézményrendszer és finanszírozása átalakításáról január végéig, egy új stratégiáról pedig március végéig kell előterjesztést készítenie, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink