hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

 

Nálatok halnak-e állatok?

Az Európai Unióban még mindig lehet nagy fájdalmat okozó állatkísérleteket végezni, ezen szeretnének változtatni a Stop Vivisection nemzetközi mozgalom szervezői – írja az MNO.

Az állatok élveboncolása, a rajtuk végzett, fájdalmat okozó kísérletek ellen gyűjtenek aláírásokat az Európai Unió tagállamaiban, így Magyarországon is október 31-ig. Egymillió aláírás kötelezi az Európai Bizottságot egy új jogszabályjavaslat benyújtására, de a Stop Vivisection mozgalom szervezői szeretnének jóval több támogatást összegyűjteni, hogy nagyobb nyomást gyakoroljanak a brüsszeli törvényhozókra.

Az aláírók célja, hogy az állatkísérleteket fokozatosan szüntessék meg az EU-ban, ahogy az a kozmetikai célú kísérletek esetében már megtörtént. A Stop Vivisection kezdeményezői között kutatóorvos, egyetemi tanár, állatorvos-zoológus, biológus is szerepel. Az mno.hu idézi Domokos Pált, a magyar szervezőbizottság tagját, aki szerint 2008-ban az EU-ban 12 millió, hazánkban háromszázezer állatot használtak fel a kísérletezésekhez, miközben az állatkísérleteknél sokkal pontosabb eredményeket lehet elérni többek között emberi sejttenyészetek, szövet-, illetve szervkultúrák felhasználásával.

(forrás: MNO)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink