hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

MTA elnök az egészségügyről

Az egész társadalom döntése, hogy az egészségügyre mennyi pénzt fordítsanak, fejtette ki az InfoRádió Aréna című műsorában Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke.

Lovász László szerint az egészségügy világszerte az egyik legnehezebben kezelhető terület. Éppen ezért szükség lenne arra, hogy a nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező közösségek összegyűjtsék az információt, ami a világban van, és megteremtsék a kapcsolatot. "Az egészségügy nem csak az orvosok dolga. A közgazdászok dolga is, szociológusok dolga is, sőt áttételesen a tanárok dolga is. Tehát az egész társadalom dolga. Össze kell hozni az információkat, és amennyire lehet itt is tudományos alapon kell megnézni, hogy a közgazdasági és orvosi követelmények, vagy kívánalmak hogy hozhatóak egyáltalán összhangba" – mondta az MTA elnöke az InfoRádióban.

Az MTA elnöke megjegyezte, hogy az összhang kialakítása szinte lehetetlen. "A világon sehol nincsenek igazán összhangban, talán nem is lehet, mert az egészségügy egy olyan terület, ami évről évre drágább lesz" – emelte ki Lovász László, aki szerint a társadalmi döntés sürgető lenne az ügyben.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink