hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Két tudományos előadást tiltott be az MTA

Két tudományos előadás nem kerülhet a közönség elé a Magyar Tudomány Ünnepén, az MTA vezetése nem engedi, írja a Qubit.

Idén novemberben is megrendezik a Magyar Tudomány Ünnepe eseménysorozatot a Magyar Tudományos Akadémián, ahol a válogatott magyar kutatók előadásokon, konferenciákon, könyvbemutatókon tárják a nagyközönség elé, hogy mire jutottak a kutatásban az elmúlt évben.

A napokban Barnabás Beáta Mária, az MTA főtitkárhelyettese közölte: két tervezett előadás megtartását sem engedélyezi a Magyar Tudomány Ünnepén. Az egyik betiltott előadás címe a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján lett volna, ezt a hivatalos indoklás szerint „a társadalmi nemek tematika egyéb vonatkozásai miatt" nem engedi megtartani az MTA vezetése. A másik tervezett előadás címe A közösségi média jogi oldala – itt a betiltás indoklásában mindössze annyi áll, hogy a téma „politikai vonatkozásai miatt" nem lehet megtartani az előadást.

A Qubit a főtitkárhelyettes levelének teljes szövegét is közli, ugyanakkor a lap értesülései szerint a betiltott előadásokat rangos, nemzetközi hírű, elismert hazai  intézményekben dolgozó magyar kutatók jegyzik, illetve jegyezték volna.

(forrás: Qubit)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink