hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

 

Jane Goodall: Az emberiségnek vége, ha nem változtatunk

A világhírű főemlőskutató és a környezetvédő szerint az étkezési szokásainkat is radikálisan át kell alakítanunk, hogy megakadályozzunk egy következő világjárványt, írja a hvg.hu.

Megkongatta a vészharangot Jane Goodall: „Ha csak nem csináljuk ezentúl másképp a dolgokat, végünk. Nem mehet ez így tovább sokáig. Fordulóponthoz érkeztünk abban a tekintetben, hogy milyen a kapcsolatunk az élővilággal. Az emberiségnek vége, ha csak nem alakítjuk át drasztikusan az élelmezést a koronavírus-járvány és a klímavészhelyzet miatt.”

A Guardian beszámolója szerint a szakértő az európai állatenyésztésről szóló online beszélgetésen a koronavírust a természetes élőhelyek túlhasználatához kötötte, a járvány szerinte azért alakult ki, mert "nem tiszteljük sem az állatokat, sem a környezetünket".

Az intenzív állattenyésztés szerinte szintén gócpontja lehet az állatról emberre terjedő betegségek elterjedésének. Úgy véli, az embereknek teljesen fel kellene hagyniuk az ipari állattartással és a természetes élőhelyek pusztításával, mivel egyre nagyobb kockázatot rejtenek magukban a állatokról emberre terjedő vírusok és a klímaváltozás is. Az ipari állattartás pedig az antibiotikumoknak is ellenálló szuperkórokozókért is felelős, amelyek az emberi egészségre is veszélyt jelentenek, írja a lap.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink