hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

 

IQ-koncentráció Budapesten

A Mensa HungarIQa Egyesület megkapta a 2018-as Mensa Nemzetközi Közgyűlésének rendezési jogát, ezért október 18–21. között Budapest látja vendégül a világ Mensa-szervezeteinek képviselőit.

A Mensa HungarIQa Egyesület, a legintelligensebb embereket tömörítő klub Magyarországra invitálta a világ legintelligensebb embereinek vezetőit. Az egyesület, amely idén ünnepli 25. születésnapját, október 18–21. között Budapest látja vendégül a világ Mensa-szervezeteinek képviselőit.

A Nemzetközi Közgyűlés a Mensa International legfőbb döntéshozó szerve, tagjai a nemzeti Mensák vezetői. Az MI elnöke egy magyar hölgy, Balanyi Bibiána, ő vezeti a világszerte több mint 140 ezer tagú szervezetet. A közgyűlésen a nemzeti elnökök döntenek a Mensa stratégiai céljairól, a futó projektekről és az intelligencia hasznosításának aktuális kérdéseiről.

Az IBD nagyszerű lehetőség a nemzeti elnökök tapasztalatcseréjére, mert a személyes kapcsolatok hatékonyabbá teszik az együttműködést. A magyar alapítású ’Év Intelligens Vállalata’ verseny például így tudott nemzetközivé válni, és így jött létre a Mensa V4-ek együttműködése. A házigazda Mensa HungarIQa, melynek elnöke Bogdán Richárd, népességarányosan a világ 3. legnagyobb Mensája, közel 3600 taggal. A Mensa-tagság feltétele az emberek 98%-ánál magasabb intelligencia. Látszik, hogy az intelligencia nem ismer határokat: 38 országból több mint 150 küldött és vendég vesz részt a közgyűlésen és a kapcsolódó programokon, és ismerkedik a magyar főváros nevezetességeivel.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink