hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

 

Tudomány

Halált okozhat a nyelvpiercing

Halálos gennyes gócokat okozhat az agyban a nyelvpiercing – erre következtettek a patológusok egy 22 éves fiatalember halála után.
A nyelvpiercinget már eddig is számos okból ellenezték az orvosok, a többi mellett azért, mert tönkreteheti a fogakat, növeli a fertőzésveszélyt, sőt néha még szívproblémákat is okozhat.

Ennek ellenére a nyelvpiercing továbbra is divatos maradt. Most azonban egy újabb, súlyos problémára mutattak rá az orvosok, miután a boncolás során számos gennyes gócot találtak egy 22 éves fiú agyában, aki néhány héttel a halála előtt betetetett a nyelvébe egy díszt.

Sajnos több híresség is visel valamilyen ékszert a nyelvében, a szakértők szerint azonban az embereknek az egészségüket fontosabbnak kellene tartaniuk a divatnál.

A fogorvosok már évek óta hangsúlyozzák, hogy mind a nyelvben, mind a szájon elhelyezett ékszerek sokat árthatnak. Mint mondják, bár néhány negatív hatásra maguk a beültetők is felhívják a figyelmet, de az igazi jó tanács az lenne, ha azt mondanák az embereknek: ne tetessenek be piercingeket a szájukba.

Fontos tudatosítani a fiatalokban, hogy a szájékszerek számos komplikációt okozhatnak és gátolják a száj tisztán tartását is.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink