hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

 

Hajhullás és szexuális diszfunkció a hosszú Covid tünetei között

A Qubit szerint a koronavírus-fertőzöttek négyszer gyakrabban számoltak be hajhullásról és a szexuális diszfunkciók is kétszer gyakrabban fordultak elő, mint a kontrollcsoportban.

A Birminghami Egyetem munkatársai által végzett, a Nature Medicine-ben megjelent friss kutatásban 62 olyan tünetet azonosítottak, amelyek egy nagymintás felmérés szerint a koronavírus-fertőzés következményei, és hosszú távon is a betegekkel maradnak.

Az olyan, már ismert tünetek mellett, mint a légszomj, a szaglás torzulása és a mellkasi fájdalom, a kutatók kiemelik a memóriaproblémákat, a merevedési zavart, a végtagduzzanatokat és a hallucinációkat is. Mindezek a vizsgált fertőzött csoportban szignifikánsan gyakrabban fordultak elő a kutatási eredmények szerint, mint azok körében, akik nem kapták el a betegséget.

Látványos különbség még, hogy a koronavírus-fertőzöttek négyszer gyakrabban számoltak be hajhullásról és a szexuális diszfunkciók is kétszer gyakrabban fordultak elő, mint a kontrollcsoportban, közli a lap.

(forrás: Qubit)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink