hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

 

Felavatták a tudományos és innovációs olimpia nagyköveteit

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpia nagyköveteit november 21-én avatták fel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Pécsi Eszter termében.

A kerekasztal beszélgetéstPakucs János, a szervezőbizottság elnöke, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke és Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke, a bírálóbizottság társelnöke nyitotta meg köszöntőjével. A beszélgetés moderátora Ivánka Gábor, MAFITUD elnök volt.

Az eseményen bemutatkoztak a 32. OTIO nagykövetek, személyesen Molnár Janka Sára (24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjasa), valamint Zsigó Miklós (28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjasa) vehette át a díszoklevelet, de virtuálisan egy videóval beköszönt Novák Blanka (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny I. díjazottja) és Laufer Tamás (27. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny III. díjazottja) is. Az OTIO nagykövet okleveleket Birkner Zoltán és Pakucs Jánosadta át ünnepélyes keretek között.

A beszélgetésen megtudhattuk többek között azt is, hogyPakucs János 1991-ben alapította meg a versenyt, hogy Birkner Zoltán vezette NKFIH szívvel-lélekkel támogatja az Országos Tudományos és Innovációs Olimpiát, valamint, hogy mekkora hatást gyakorolt ez a verseny a fiatalokra. Janka élete egyik legjobb döntésének tartja, hogy évekkel ezelőtt nevezett, valamint hangsúlyozta, hogy a tudományt, a tudománynépszerűsítést és az értékteremtést tartja küldetésének. Miklós kitért arra, hogy a tudomány igenis szexi, okosnak lenni menő, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni.

A 32. Országos Tudományos és Innovációs Olimpiára november 28-án, éjfélig lehet még nevezni az alábbi linken.

Forrás: Magyar Innovációs Szövetség
Forrás: Magyar Innovációs Szövetség

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink