hirdetés
2024. április. 17., szerda - Rudolf.
hirdetés

 

Embereken is vizsgálni kezdik a férfiaknak szánt fogamzásgátló tablettát

A hvg.hu szerint a GPHR-529 néven emlegetett vegyületet a Minnesotai Egyetem fejlesztette ki, és egereken már többször is tesztelték.

Nagy esély van rá, hogy a kutatók idén már embereken is elkezdjék vizsgálni az első, kimondottan férfiaknak fejlesztett fogamzásgátló tablettát, amely egy nem hormonális készítmény – írta a Gizmodo nyomán a lap.

A GPHR-529 néven emlegetett vegyületet a Minnesotai Egyetem fejlesztette ki, és egereken már többször is tesztelték. A rágcsálók esetében kimondottan jó eredményeket sikerült elérniük: a spermiumok száma fokozatosan és jelentősen zuhant. A készítmény összességében 99 százalékos hatékonyságot mutatott a négy-hat hétig tartó kezelés alatt.

A tabletta a szervezet és az A-vitamin kölcsönhatását célozza. Azért ezt, mert az A-vitamin-hiányos étrend a szakértők szerint összefüggésbe hozható a meddőséggel. A készítmény mindemellett egy fehérje kötődését is blokkolja, és végeredményben hosszan tartó, de visszafordítható sterilitást képes előidézni – különösebb mellékhatások nélkül.

(forrás: hvg.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink