hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

Barnává alakítják a fehér zsírszövetet

Osztrák kutatók egy olyan eljárást szabadalmaztattak, amellyel átalakíthatják az energiatároló sejteket mini energiaégető üzemekké – írja a Napi.hu.

A rendkívüli felfedezés elvileg azt ígéri, hogy az elhízott emberek gyorsabban, lényegében testmozgás nélkül lefogyhatnak, miután saját - átalakított - zsírjuk égeti el magát – magyarázza a lap. – Marcel Scheidler a grazi egyeteme molekuláris biológiával foglalkozó intézetének kutatója felhívja a figyelmet arra, hogy az osztrákok fele küzd túlsúllyal, ami hozzájárul számos megbetegedés, mindenekelőtt a cukorbetegség kialakulásához.

Ezért óriási jelentősége lehet felfedezésüknek. Egy fokkal tudományosabban úgy fogalmaz, hogy az elhízás nem jelent mást, mint hogy az ezzel küszködő ember testében túl sok energiatárolásra alkalmasa sárga vagy más néven fehér zsírszövet van. Miközben a cukorbetegség megelőzésével kapcsolatos kutatásokat végeztek, felfedeztek egy olyan "hatóanyagot", amely lehetővé teszi fehér zsírsejtek átalakítását barna zsírsejtekkéolvasható a napi.hu-n.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink