hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

 

Jön az Agykutatás hete

Az emberi agy működésébe nyerhetnek betekintést

Az emberi agy működésébe nyerhetnek betekintést az érdeklődők változatos programokkal a március 13. és 19. között megrendezendő agykutatás hetén, közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE).

A hagyományos nemzetközi programsorozat magyarországi rendezvényeinek szakmai koordinátora és (budapesti, szegedi és debreceni partnerintézményekkel együtt) szervezője idén a PTE Általános Orvostudományi Karának (ÁOK) transzdiszciplináris kutatások intézete. Mint írták, idén Pécsen, Szegeden, Budapesten és Debrecenben lesznek programok, így a rendezvénysorozat részeként több laborlátogatást, szakmai előadást, valamint interaktív bemutatót rendeznek az érdeklődőknek.

Pécsen kerekasztal-beszélgetéseken kaphatnak bepillantást a résztvevők a függőségek világába, ideértve a szex, a játék vagy akár a közösségi média addikciós hatásait, de szakemberek társaságában boncolgathatják azt is, mit és miért látnak az emberek szépnek, milyen szerepet játszik az agy a párválasztásban. A programokon az agykutatás és a természetgyógyászat kapcsolatáról is hallhatnak majd az érdeklődők, továbbá megismerkedhetnek a flow kutatás eredményeivel is.

A PécsZoo programja az érzékelés izgalmas témáját járja körül, a PTE 3D nyomtatási és vizualizációs központja, a PTE ÁOK élettani intézetének interaktív programjai és a Zebrahal labor pedig vezetett előadásokkal várja a tudomány eredményei iránt érdeklődőket.

Az általános iskola felsősei, illetve a középiskolás diákok rajzait "Mesterséges intelligencia vs. emberi agy" témakörben várják a szervezők.

A pécsi és az ország más részein tartandó programokról részletesen a www.agykutatashete.hu weboldalon, illetve az agykutatás hete 2023 Facebook-esemény oldalán lehet tájékozódni.

Az agykutatás hete programot csaknem 30 évvel ezelőtt indították útjára. A rendezvény igyekszik összefogni mindazon tudományterületek eredményeit, kutatási irányait és lehetséges vetületeit, amelyek valamilyen módon kapcsolódnak a neurológia, illetve a neurobiológia területéhez, ugyanakkor közelebb hozza, elérhetővé teszi a társadalomnak ezen diszciplínák eredményeit, olvasható a PTE közleményében.

Forrás: Medical Tribune
Forrás: Medical Tribune

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink