hirdetés
2019. november. 22., péntek - Cecília.
hirdetés

 

A tüdőgyógyászaté a soros Semmelweis Sypmosium

A 23. Semmelweis Sypmosium szervezési jogát a Pulmonológiai Klinika nyerte el, így azon a tüdőgyógyászat aktualitásairól szólnak majd az előadások – írják az egyetem honlapján.

hirdetés

Szó lesz egyebek mellett a tüdőrák szűrésének új lehetőségeiről, a legmodernebb terápiákról, az intubálás nélküli légzéstámogatásról, valamint a tüdőtranszplantációról is. Mint azt Dr. Losonczy György, a Pulmonológiai Klinika igazgatója elmondta: a két és fél napos angol nyelvű programra 16 neves külföldi előadót várnak.

A szimpózium előadói között lesz többek között dr. Peter Barnes (Imperial College, London), aki a légúti betegségek – a COPD és az asztma – legnevesebb kutatója és klinikusa. A University of Miami-ról érkezik dr. Adam Wanner, aki hosszú ideig ellátta az amerikai tüdőgyógyász társaság elnöki posztját.

A pulmonológiában nemzetközi szinten is újdonságnak számító, a tüdőgyógyászat és intenzív terápia határterületén mozgó nem-invazív (vagyis intubáció nélküli) lélegeztetéssel foglalkozó három neves külföldi meghívott egyike dr. Wolfram Windisch, aki Kölnből érkezik.

A pulmonális hipertónia szekció legismertebb nemzetközi előadója dr. Horst Olschewski (Graz-i Egyetem), aki a terület első számú képviselője nemzetközi összehasonlításban.

A Semmelweis Symposiumokon mindig, úgy a mostani konferencián is térítésmentes a részvétel, csak regisztrálni szükséges. Elsősorban orvostanhallgatókra, PhD-hallgatókra, fiatal orvosokra számítanak a szervezők, a program pedig nyitott a társegyetemek részére is; az első 60 vidéki jelentkezőnek szállást is biztosítanak – olvasható a semmelweis.hu-n.  

(forrás: Semmelweis Egyetem)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink