hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

 

2016. legnagyobb egészségügyi helyesbítései

A tudósok kutatnak, mindig rájönnek újabb és újabb összefüggésekre, megcáfolják, amit tavaly mondtak, mi pedig csak kapkodjuk a fejünket. 2016. legnagyobb egészségügyi helyesbítéseiről a 24.hu számol be.

A BMI testtömegindex használhatatlan

Ha eddig azt hitted, hogy egészséges vagy, csak mert a BMI-indexed (kg/m2) 20 alatt van, akkor el kell szomorítanunk, mert úgy fest, nagyot tévedtél. De vigasztaljon, hogy a táplálkozáskutatók is. Egy új tanulmány szerint ugyanis ez a mérés nem a legpontosabb mutatója az általános egészségi állapotnak.

A vajjal nincs nagy baj, a cukor a sátán gyermeke

Az elmúlt évek kétségkívül a zsírok nagy visszatérése volt. A TIME magazin közzétett egy anyagot, melyben azt hangsúlyozta, hogy a vaj jobb, mint a cukor, de rosszabb mint az olívaolaj. A New York Times pedig arról közölt leleplező cikket, hogy a hatvanas években a cukoripar hogyan fizette le a tudósokat, hogy a cukorról a zsírokra terelje a felelősséget a szívbetegségek kapcsán. Jelenleg az American Heart Association arra figyelmeztet, hogy a hozzáadott cukorban gazdag táplálkozás jelentősen megnöveli a szívhalál kockázatát.

Az áfonyalé nem gyógyítja a húgyúti fertőzéseket

A közhiedelemmel ellentétben az áfonyalé teljesen hatástalan a húgyúti fertőzések megelőzésében. Az áfonyában valóban vannak olyan vegyületek, amik segítenek a bakteriális fertőzések elkerülésében, de az áfonyalé nem tartalmazza ezeket megfelelően magas koncentrációban.

Az öt másodperces szabálynak annyi

A Rutgers egyetem kutatói különböző ételeket vizsgáltak többféle felületre leejtve, különböző időtartamban, egy másodperctől 5 percig. Bár a kísérlet eredményei nyíltan nem cáfolták az öt másodperces szabályt, de arra jutottak, hogy a nagyobb nedvességtartalmú élelmiszerek azonnal megfertőződnek bacilusokkal.

A teljes cikk a cáfolatokkal

 

(forrás: 24.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink