hirdetés
2021. október. 26., kedd - Dömötör.
hirdetés

Védelem a daganat kapcsán fellépő thrombosisban szenvedő betegek számára

2019-ben paradigmaváltás következett be a daganatos betegséggel összefüggő trombózis (cancer -associated thrombosis – CAT) kezelésében, amelyet a főbb irányelvekben megjelenő érdemi módosítások jeleztek. Például az új ESC PE irányelvben a rivaroxaban és az edoxaban már javasolt alternatívája az LMWH-nak ilyen esetekben, azzal a kitétellel, hogy gyomor- és bélrendszeri daganatban szenvedő betegek esetén tanácsos az elővigyázatosság.1

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

E havi szerkesztőnk

Dr. Marozsán Ibolya

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A Semmelweis Orvostudományi Egyetemen 1974-ben végeztem summa cum laude minősítéssel. A későbbiekben belgyógyászatból és kardiológiából, majd tüdőgyógyászatból szereztem szakvizsgát. Fő érdeklődési területem mindig a kardio-pulmonológia határterülete volt. Ilyen témakörökben számos előadást tartottam magyar, angol és német nyelven, illetve ezek írásos formában is megjelentek különböző folyóíratokban. Legutolsó munkám  a  Szív és érgyógyászat tankönyv /2020/   "Mellkasröntgen a kardiológiában" fejezetének a megírása volt.
hirdetés