2024. április. 24., szerda - György.

Megalakult a Magyar Szexuális Medicina Társaság

A szexuális medicina egy nagyon új szakterület , amely csak néhány éve vált önállóvá világszerte. Az a felismerés hozta létre, hogy eddig egyik szakterület sem volt képes a szexualitás összes elemével foglalkozni, minden szakember csak egy részét ismerte és alkalmazta a korszerű tudásnak.

2008 őszén megalakult a Magyar Szexuális Medicina Társaság , amely egy közhasznú, nonprofit szervezet. 2009-től az Európai Szexuális Medicina Társaság hivatalos tagszervezetévé fogadta. Célja a női és férfi szexuális problémák valamint a szexualitással kapcsolatos sebészet területén a gyógyítás, oktatás és a tudományos kutatás előmozdítása. A szexuális problémákhoz vezető betegségekkel valamint a szexualitást érintő speciális sebészettel foglalkozó hazai szakemberek, orvosok, pszichológusok stb. összefogása, munkájuk összehangolása, támogatása. A hazai és a külföldi szakemberek kapcsolatának elősegítése.
Hazánkban ez az első önálló szakmai szervezet, amely a szexuális problémák orvosi megközelítésének valamennyi jelentősebb területével foglalkozik.

A különböző területeken dolgozó szakemberek munkájának, véleménycseréjének napi szintű összehangolása mellett az Európával való kapcsolattartást is biztosítjuk. A társaság tagjainak nagy része egyben tagja a nemzetközi /ISSM/ vagy az Európai / ESSM / társaságoknak is . Többen közülük részt vesznek az európai társaság akkreditált továbbképzésében is és ezt a lehetőséget mások előtt is meg kívánják nyitni.

Miben jelent mindez újdonságot az eddigiekhez képest ?

- A szexuális medicina egy nagyon új szakterület , amely csak néhány éve vált önállóvá világszerte. Az a felismerés hozta létre, hogy eddig egyik szakterület sem volt képes a szexualitás összes elemével foglalkozni, minden szakember csak egy részét ismerte és alkalmazta a korszerű tudásnak.
Olyan szervezet alakult meg ezzel hazánkban is, amely képes a különböző szakmák ,az eddig nőkkel és férfiakkal külön-külön foglalkozó szakemberek tudásának integrálására, munkájuk összehangolására.

- A képzés fejlődésével, az európai képzésbe való bekapcsolódással a korszerű európai szemléletmódot, a legújabb eredményeket, a többi társszakmák ismeretanyagát is jobban megismerik a hazai szakemberek.

- Olyan „szexuális medicina” szakemberek jelennek meg hamarosan, akik az eddigieknél teljesebben,összetettebben látják és kezelik a hozzájuk fordulók problémáit.Például nem csak azt a problémát / korai magömlés, merevedési zavar, orgazmus zavar / látják, amivel a páciens hozzájuk fordult, hanem a párkapcsolatot, a partner esetleges reakcióit, problémáit is az eddiginél jobban figyelembe veszik és kezelik. Mindezek által a kezelés sokkal hatékonyabb lesz, jobban javul a párkapcsolat is. Márpedig a problémákkal orvoshoz fordulók fő célja éppen a párkapcsolat javítása.

- Szemléletmód váltás a nő szexuális problémák területén, ahol eddig – a szervi háttérproblémák elégtelen ismerete miatt - főleg a lelki tényezőkre koncentráltak. A női szexualitás hormonális és más szervi hátterének jobb megismerése révén olyan forradalmi áttörés előtt állunk, mint amit a férfiaknál a „kék tabletta ” megjelenése jelentett 10 éve.


Dr. Fekete Ferenc
a Magyar Szexuális Medicina Társaság képviselője

A társaság elérhetősége:

1027.Budapest, Kapás u 26-44 / A
Tel: 2137737
e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

 

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés