hirdetés
hirdetés

főszerkesztő Ács Dóra cikkei

#1
2010-06-09 15:52:00

A közelmúltban számos élelmiszer-biztonsággal kapcsolatos hír felröppent a médiában. Kezdődött a Tesco bébiételes sztorijával, majd aztán az antibiotikumokkal fertőzött mézzel, rovarölőszerekkel fertőzött marokkói paprikával folytatódott, és végül a Reál élelmiszerlánc Pick Szeged által gyártott saját márkás párizsi szeletének ügye borzolta a kedélyeket. A hatóság, illetve az érintettek tették a dolgukat, és gyorsan reagáltak a probléma megoldására. Az időben összetorlódó esetek kapcsán azonban talán joggal vetődik fel a kérdés, hogy most akkor milyen is Magyarországon az élelmiszer-biztonsági helyzet? A témával kapcsolatban Gyaraky Zoltánnal, az FVM Élelmiszerlánc-elemzési Főosztályának vezetőjével beszélgettünk, aki nemcsak most betöltött pozíciója, hanem több évtizedes szakmai múltja alapján is kompetens a témában. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A december végén megjelent jogszabály változások, így a fix díj elvonása, és az új indikátor rendszer bevezetése korántsem segíti a magyar közfinanszírozott alapellátás működését.