hirdetés
hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Sokan csatlakoztak a fogorvosok sztrájkjához

Több mint 900 alapellátó fogorvos venne részt a szeptember első két hetére tervezett sztrájkban, mondta Nagy Ákos az InfoRádióban.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ júliusi adatai szerint a fogorvosi alapellátásban a legtöbb üres praxis Budapesten van. Ennek okáról az InfoRádiónak Nagy Ákos fogorvos beszélt:

– A 18-62 év közötti korosztálynak a fogpótlások fizetősek, és ebből a bevételből kellene a rendelőnek eltartania a többi, nem fizető tb-s beteget. Ez azt jelenti, hogy a fogorvosnak a versenypiaci betegéből kell megfinanszíroznia a tb-s beteget. Emiatt ahol sok magánorvos van, ott a fizetős munkákat is elviszik a magánrendelők, a tb-s fogorvos pedig bevétel nélkül marad – mondta Nagy Ákos az Országos Alapellátási Szövetség fogászati szekciójának alelnöke, és emlékeztetett arra, hogy szeptember első két hetére sztrájkot terveznek az alapellátásban dolgozó fogorvosok, akik közül már több mint 900-an jelezték, hogy részt vennének ebben.

– Ha addig nem érkeznek pozitív üzenetek, akkor meg is tartjuk. A minisztérium vezetői már elismerték, hogy a követeléseink jogosak, csak a költségvetés számaiban ezek az elismerések még nem jelentek meg – mondta a fogorvos.

(forrás: InfoRádió)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés