hirdetés
hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Pingpong medicina

Ma csőlátó orvosokat nevelnek, akik látnak egyes részeket a betegségekből, de a holisztikus szemlélet kiveszőben van, írja a Híradó.hu.

Gyergyóditrónak a hetvenes években nyolcezer lakosa volt, akkoriban három cukorbeteget jegyeztek. Mára ötezerre csökken a település lélekszáma és ötszáz cukorbeteget tartanak nyilván. A romániai községben Puskás Károly gyógyítja az embereket – hangzott el a Híradó.hu szerint az M1 Kárpát expressz című műsorában.

 Véleménye szerint nagyon megváltoztak az idők az orvoslásban is. Szerinte ma csőlátó orvosokat nevelnek, akik látnak egyes részeket a betegségekből, de a holisztikus szemlélet, ami az egész beteget látja kiveszőben van –fogalmazott. A mai orvosi oktatásnak áldatlan következménye lehet. Ezt nevezik pingpong medicinának. Elmegy a beteg az orvoshoz, majd elküldik sorra másik orvosokhoz is, s végül a beteg úgy dönt, ő nem megy többet sehová. A következő lépés, hogy pszichiáterhez küldik, pedig szerinte csupán a holisztikus szemléletmód segíthetne a dolgokon.
(forrás: Híradó Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés