hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Papíron kezelni nem elég!

A Fogorvosok Területi Szervezete határozottan elítéli, ha tagjaik a szakma szabályai és a hatályos jogszabályi rendelkezések megszegésével akarnak többletjövedelemhez jutni, írja a Délmagyar.

Arról, hogy országos jelenség-e, ami Csanádpalotán történt, nincs hivatalos információja a Magyar Orvosi Kamarán belül működő Fogorvosok Területi Szervezetének – írta a lapnak Hermann Péter elnök, akihez azért fordultak kérdésekkel, mert Csanádpalotán egy asszony az ügyfélkapuján végignézve saját betegéletútját olyan fogorvosi kezelésekről talált bejegyzéseket, amelyek a valóságban nem történtek meg.

Bisztrán Györgyné elment a palotai fogorvoshoz, számon kérte rajta tettét, majd tapasztalatait megosztotta a Facebookon. Ismerősei közül ezután többen is hasonló, nem valós kezelések nyomait találták.

Amíg a hivatalos vizsgálatok nem fejeződnek be, nem lehet tudni, mi vezette az illetőt arra, hogy ilyet tegyen – közölte a konkrét esettel kapcsolatban Hermann Péter. Való igaz – írta –, hogy az egészségügyi alapellátásban dolgozó háziorvosok, házi gyermekorvosok és az őket foglalkoztató vállalkozások az elmúlt években havi több százezer forintos finanszírozási többlettámogatást kaptak. Ebből az alapellátásban dolgozó fogorvosok kimaradtak. Az is igaz, hogy ez ellen a súlyosan diszkriminatív gondolkodás ellen a MOK Fogorvosok Területi Szervezete folyamatosan tiltakozik. Ez azonban nem vezethet ahhoz, hogy bármely tagja törvénybe ütköző cselekedeteket hajtson végre a magasabb finanszírozás elérése érdekében.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés