hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ónodi: "Ez egy nehéz ügy"

A védőnők, petícióban kérik, hogy ők is a szakellátásban alkalmazott bértábla alapján kapják a bérüket – tudósít a HírTV.

Nem akarnak harmadlagos állampolgárok lenni a védőnők, ezért egy petícióban azt kérik, hogy ők is a szakellátásban alkalmazott bértábla alapján kapják a bérüket. Mint azt a MedicalOnline-on elsőként megírtuk, az erről szóló dokumentumot postán küldik el az érintetteknek.

A kezdő védőnő a 161 ezer forintos alapilletményére ugyanúgy megkapja a bérkiegészítést, tehát nagyjából ugyanannyit fog keresni, mint az, aki 28 éve van a pályán, vagy pár ezer forinttal kevesebbet – magyarázta a HírTV-nek Csősz Katalin, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara védőnői tagozatvezetője.

A probléma 5000 védőnőt érint, ezért petíciót küldenek összesen 22 közjogi méltóságnak, köztük Balog Zoltán csúcsminiszternek és az ágazati államtitkárnak is. A levélben egyebek mellett azt írják: semmivel sem érnek kevesebbet, mint az ápolók vagy a szociális munkások. Az egészségügyi államtitkár a Hír TV kérdésére elismerte, hogy tud a problémáról.

„Nyitott vagyok egyébként, én nem gondolom, hogy ettől el fogunk menekülni, azt még nem tudom önnek megmondani, hogy milyen úton-módon lehet azt elérni, hogy a kimenő megemelt forrás eljusson arra a helyre, ahová szánta a kormányzat. Ez egy nehéz ügy, sajnos minden évben beleszaladunk, egy béremelés sosem biztonság, inkább kockázat, mert mindig lesz néhány olyan ember, aki valami miatt rosszul jár, minden jó szándékunk ellenére. Én azt gondolom, hogy ebben az ügyben továbbra is lesznek beszélgetéseink, és lesz lehetőség, én szinte minden nap megkérdem, hogy mi történt. Én állok elébe” – mondta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyi államtitkár.

 
 
(forrás: HírTV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés