hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Ők nyertek év praxisa díjat

Átadták „Az év praxisa a Kárpátalja-medencében” kitüntető elismeréseket Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában.

A hazai praxisok mellett a felvidéki, a kárpátaljai, az erdélyi, és a délvidéki magyar orvosok is kerülnek be a díjazottak közé. Több mint 350 történetből választották ki azt a 10 hazai és 10 határon túli történetet, akiknek munkáját elismerték a díjátadón. A Tisztiorvos című közösségi oldalon írják, dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta: a mi feladatunk egyrészt az alapellátás népegészségügyi fókuszú átalakítása, pont ezt a célt szolgálja ez a praxis pályázat.

A háziorvosok szerepének megerősítése, feladataik jövőbeni célszerű meghatározása erősítheti saját közösségeiken belüli és az ellátórendszerben betöltött szerepüket egyaránt. A helyettes államtitkár kitért arra, hogy fontos, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtsanak, amelyekkel az ország lakosságát jellemző epidemiológiai viszonyokon változtatni tudnak. Céljuk, hogy egy hatékony és népegészségügyi szemlélet alapján működő alapellátás valósuljon meg. A hazai év praxisa a csongrád megyei Mindszent település orvosa lett, dr. Ávéd János. A határon túli nyertes pedig, a kárpátaljai dr. Baksa Géza.

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés