hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nincs rendelet, nincs pénz

Június elsejétől jár a háziorvosi praxisoknak az újabb, 130 ezer forintos rezsitámogatás, ám a pénz még nem érkezett meg, ugyanis az ehhez szükséges rendelet módosítását nem hagyta jóvá a kormány, írja a Weborvos.

A háziorvosok többsége úgy véli, előbb-utóbb a számlán lesz a pénz, ám felháborítónak tartják a késlekedést, miközben – ahogy többen állítják – mástól sem hangos a média, minthogy ismét emelik a praxisok finanszírozását. Ehhez képest idén még egyetlen plusz forintot sem kaptak. Ráadásul a Semmelweis-napi miniszteri köszöntő levélben Balog Zoltán tudatta velük, hogy „2017. június 1-től ismét minden háziorvosi praxis 130 ezer forinttal kap többet rezsitámogatásként".

A Fakoosz elnöke, Selmeczi Kamill emailben fordult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, amelynek válaszából kiderült, hogy egyelőre hiányzik a szükséges kormányrendelet módosítása, ám ha ez megtörténik, akkor az abban foglaltaknak megfelelően fog eljárni az alapkezelő, azaz utalni fogja a megemelt díjakat visszamenőlegesen, közli a lap.

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés