hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Nincs előrelépés az alapellátásban

A HaOSZ második konferenciájának szakmapolitikai fórumán kiderült, nem tapasztalnak előrelépést a háziorvosok, írja a Weborvos.

Igaz-e vagy sem, hogy a jövő évi, alapellátás költségvetésében szereplő plusz 10 milliárd forint a fogorvosok igényeit fogja szolgálni, vetődött fel a kérdés a Háziorvosok Online Szervezete (HaOSZ) által szervezett október 25-26-i konferencián. A kérdésre nem kaptak választ a résztvevők, bár Csányi Péter helyettes államtitkár képviselte az ágazatvezetést az EMMI részéről. Ha ez igaz, akkor nagyon nagy bajba kerülhet a háziorvosi alapellátás, hiszen még minimális forrásnövekményt sem tartalmaz a jövő évi büdzsé, tájékoztatta a Weborvost Békássy Szabolcs, a HaOSZ vezetője a résztvevők véleményéről.

Veszélyben vannak az EFOP/VEKOP pályázaton nyert praxisközösségek, derült ki a konferencián: késnek a kifizetések, illetve a jövő évi költségvetésben nincs biztosítva 35  praxisközösség működési feltétele.

A finanszírozással kapcsolatban a háziorvosok szeretnék elérni, hogy havi juttatásuk mindenkor biztosítsa/garantálja az aktuális szakdolgozói és szakorvosi minimálbérek kifizethetőségét; a NEAK-tól kapott bevételükből ne kelljen iparűzési adót fizetniük.

 

(forrás: WebOrvos)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés