hirdetés
hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Munkalassításra készülnek a fogorvosok

A demonstráció alatt fölfüggesztik a térítésmentes kezeléseket és csak sürgősségi ellátást nyújtanak a lakosságnak, közli a Népszava.

Az alapellátó fogorvosok azt szeretnék elérni, hogy a háziorvosi praxisokkal azonos mértékű támogatást kapjanak. Ehhez a kamarai számítások szerint mára már mintegy 28 milliárd forint hiányzik a területre jutó pénzből, ezért immár hónapok óta azt kérik a kormánytól: emelje a körzetekre jutó állami támogatást, mert a most rendelkezésükre álló havi, átlagosan 800 ezer forint nem elég a praxisok működtetésére, sőt a térítésmentes ellátások anyagköltsége sem jön ki ennyiből.

Így amint elérik az 1000 aláírást, négy hétre fölfüggesztik a körzetekben az alapellátást, és csak a sürgősségi beavatkozásokat végezik el. Az akcióhoz már csak 196 aláírás kellmondta a Népszavának Nagy Ákos keszthelyi fogorvos, szervező, aki beszámolt arról is, ha ilyen ütemben halad a gyűjtés, hamarosan akcióba léphetnek. Közölte: amikor összegyűlt az első 400 aláírás, tárgyalást kezdeményeztek az egészségügyi államtitkársággal, de érdemi választ máig nem kaptak. Informálisan annyi elhangzott, hogy fontolóra veszik a jelzéseiket.

Arra biztatja az aláírásgyűjtő fogorvosokat az egészségügyi államtitkárság, hogy panaszaikkal keressék a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatát, mert képviselőikkel hamarosan tárgyaló asztalhoz ülnek – írta a lap kérdéseire a tárca sajtóosztálya.

(forrás: Népszava Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés