hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Meglepődtek a fogorvosok

Kerüli a kormány a feszültséget, így a választások előtt a fogorvosok is kapnak havi 130 ezer forintos rezsi kiegészítést, írja a Népszava.

Lázár János kancellária miniszter a kormányinfón bejelentette a háziorvosok mellett a fogorvosok kapnak márciustól 130 ezer forintot.

Minket is meglepett a bejelentés – mondta a Népszavának Nagy Ákos, aki ősszel a háromnapos részleges fogorvosi sztrájkot megszervezte. A keszthelyi fogorvos hozzátette: hivatalosan még sem ők sem értesültek, hogy pontosan mikor és hogyan kapják meg az összeget, egyelőre örülnek annak. Ám ezzel a 130 ezer forinttal még korántsem teljesült a korábbi követelésük, miszerint legalább a háziorvosokéval azonos finanszírozási többletet várnak az alapellátó körzetek számára. A háziorvosoknak az elmúlt négy évben összesen 520 ezer forinttal nőtt a havi juttatásuk. A háziorvosok és fogorvosok között mindig is volt egy finanszírozási olló, ez 2017-re olyan nagyra nyílt, hogy órási elégedetlenséget váltott ki.

A Népszava úgy tudja: a kormányzat az alapellátó praxisok jelenlegi 300-400 ezer forintos alapdíját növeli a minap bejelentett 130 ezres plusszal, míg a beavatkozásokért járó díjak nem változnak. Ónodi-Szűcs Zoltán a fogorvosoknak tett váratlan gesztust azzal indokolta, hogy Lázár János kancellária miniszter tavaly ősszel vállalta: amikor nő a háziorvosok finanszírozása, akkor a fogorvosok sem maradnak ki. A politikus szavaiból az is kiderült: most is egyeztetnek a kamara fogorvosi tagozatával arról, miként lehetne a jövőben úgy rendezni a finanszírozást, hogy az egyaránt szolgálja a betegek és a gyógyítók elégedettségét.

(forrás: Népszava)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés