hirdetés
hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Megalakult a MOK Háziorvosi Csoport

Az alapellátás speciális igényei és problémái, a várható átalakítások indukálták a Magyar Orvosi Kamara Háziorvosi Csoportjának megalapítását.

A MOK Területi Szervezetek Tanácsa 2020. május 27-ei határozatával a csoport megalakulását elfogadta – közli honlapján a MOK.

Szakmánk jelentős átalakulásban van, a járványügyi veszélyhelyzet az alapellátás számos erényét és hiányosságát felszínre hozta. Köszönjük kollégáink frontvonalban teljesített áldozatos munkáját, a háziorvosok nélkül betegeink többsége szinte teljesen ellátás nélkül maradt volna ebben az időszakban – írják.
 
Döntéshozóink számára is nyilvánvalóvá vált, hogy változásokra van szükség. Csoportunk azzal a határozott szándékkal jött létre, hogy megismerje és képviselje ezen átalakulásban a háziorvosok véleményét, tevékeny és aktív részesei, ne pedig elszenvedői legyünk a változásoknak. A következő időszakban számos alkalommal fogunk megkeresni kérdőívekkel, hívunk és várunk benneteket, küldjétek el véleményeteket a csoport email címére, írjátok meg nehézségeiteket, javaslataitokat.
 
Aktív és konstruktív kapcsolatot ápolunk a Háziorvosok Online Szervezetével, köszönjük bátor és aktív kiállásukat, tevékeny munkájukat a járványügyi veszélyhelyzet során. A kamara szintén számos a háziorvosokat érintő szakmapolitikai egyeztetésben vett részt ezen időszak alatt. Kormányzati szereplők, tanácsadók munkáját segítettük, igyekeztünk elérni, hogy véleményünk, javaslataink eljussanak a döntéshozókhoz. Nagy hátrány volt ugyan, hogy nem alakult még meg ezen időszakra a Csoport, hiszen nehezebb volt így igazán érdemi képviseletet szereznünk. Ezért is köszönjük a HAOSZ segítő együttműködését, közös munkára számítunk a jövőben is.
 
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés