hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Húsz éve kanosszát jár a fogászat

Míg a háziorvosi praxisok másfél millió forintból gazdálkodhatnak havonta, ugyanez fogorvosok esetében 700-800 ezer forint, adta hírül a HírTV.

Tizenhétmilliárd forinttal többnek kellene lennie a rendszerben ahhoz, hogy megfelelő finanszírozáshoz jussanak a szintén alapellátáshoz tartozó, közfinanszírozott fogászati praxisok – mondta Hermann Péter, a Magyar Orvosi Kamara fogorvosi tagozatának elnöke a HírTV-ben. 250 üres fogászati praxis van az országban, az állam szakorvosjelöltekkel töltené fel ezeket a helyeket. Húsz éve görgeti maga előtt az aktuális egészségügyi kormányzat a problémát, most már csak nagyon komoly összeggel lehetne megoldani a problémát; erre egyelőre nem kaptak ígéretet a szakpolitikától, bár folyamatosan tárgyalnak Ladányi Mártával, a területért felelős helyettes államtitkárral.

Mindezek tükrében sztrájkra készülnek a társadalombiztosítás által finanszírozott fogorvosok is. A mintegy 3300 szakember közül már több mint 700 jelezte, hogy csatlakozna a munkabeszüntetéshez, amely alatt csak a sürgősségi ellátásokat végeznék el. Azért tiltakoznának, mert az államilag támogatott rendelések költségeit a kormány nem finanszírozza teljes egészében.

(forrás: HírTV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés